Kanske inte riktigt en möbel, men något som kan underlätta placering av möbler, men som också är snyggt och praktiskt för att dela in ett rum i oaser.

Förutom att det är ruggigt snyggt med ett glasparti med svarta profiler så har det också en mängd fördelar jämfört med en vanlig vägg. Du släpper in ljus, men får en mer ombonad känsla och stänger ute ljud. 

Användningsområden av industriväggar

Det finns en mängd olika användningsområden. Har en etta med sovalkov eller sängdel? Skärma av sängen med en industrivägg och du får nästan ett till rum utan att din lägenhet ser mindre ut. Stort vardagsrum? Dela upp det i mindre delar, kanske till hemmakontoret eller läshörnan? 

En industrivägg kan gå ända upp till taket för att dela upp ett rum och även ge en bra ljuddämpning men man kan också köpa en mer mobil industrivägg som fungerar mer som en vikvägg och därmed en lite mer temporär installation. Ett populärt användningsområde är att dela av sängområdet i ett rum men det är också vanligt att dela upp köket från vardagsrummet när man tröttnat på den helt öppna planlösningen. 

Industrivägg med dörr

Ersätt en vägg med dörr med en industrivägg! Släpp in mer ljus och samtidigt väldigt snyggt. Det finns industriväggar med dörrpartier som gör att det blir en snygg enhetlig stil. 

Industrivägg som duschvägg

Fräscha upp badrummet rejält med en duschvägg i industriell stil. För pricken över i:et kan du komplettera med en svart duschblandare och svart dusch. . 

Vad är industriväggarna tillverkade av?

Det är ofta en ram i svartlackerad stål (smidesstål) eller aluminium. Glaset är oftast härdat säkerhetsglas vilket ger en mycket stabil och säker konstruktion. 

Vikvägg i industriell design

Är du inte ute efter en fast installation kan du köpa en vikvägg/skärmvägg med industriell design. Vi rekommenderar skärmväggen från Ellos Home som har en bredd på 120 cm, höjd på 180 cm, den är uppdelad i 3 delar varav varje del är 40 cm bred. Ger en industriell look och är lätt att flytta runt.