Det är mycket populärt att renovera köket, men det är också relativt dyrt. Att byta ut vitvaror och byta köksinredning kan gå på åtskilliga tusenlappar. Men det finns även billigare sätt att fräscha upp i köket. Att bara byta knoppar på alla lådor och skåp kan göra stor skillnad. Är du lite händig kan du själv slipa ner och lacka/måla dina köksluckor.

Köket – ditt viktigaste rum?

Köket är kanske ditt allra viktigaste rum. Det är här familjen samlas, det är här du lagar mat och det är här vänner och bekanta ofta hamnar. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det ofta är hjärtat i en lägenhet eller hus som man spenderar mycket tid i.

Små detaljer som lyfter

Du behöver inte riva ut hela ditt kök och göra nytt för att lyfta ditt kök. Med små förändringar kan du ändra uttrycket med en liten peng. Det kan vara att anpassa bord och stolar till ditt kök, byta ut belysningen eller kanske byta ut ett gammalt kakel till något nytt och fräscht. Att byta ut golvet kan också göra en stor skillnad till en relativt liten kostnad.
Att byta kakel behöver inte heller vara ett stort projekt. De flesta klarar av att göra detta själva då det ofta handlar om en begränsad yta. Har du tur kan du kanske till och med kakla direkt på det gamla kaklet. En totalkostnad på någon eller några tusenlappar som kan göra underverk!
Vill du ha möjlighet att ha en mysbelysning? Installera en dimmer för kökslampan. Perfekt när du inte vill bli bländad på morgonen och när du vill tända levande ljus men ändå inte ha det becksvart.

Anpassa köksmöbler efter yta och stil

Det är viktigt att anpassa möbler efter hur ditt kök är utformat. Kanske passar ett runt bord bäst eller ett rejält rektangulärt? Har du ett litet kök vill du kanske ha nättare stolar med lägre stolsrygg för att det ska kännas rymligare.
Är du osäker på vad du ska ha för köksmöbler? Det finns alltid några säkra klassiska möbler som är tidlösa, till exempel pinnstolar som finns i en mängd olika utföranden och färger. Ett köksbord i ek är också något som är hållbart och som enkelt döljer små skavanker.